Close

The Harbour Club, een van dé culi-hotspots van de bruisende hoofdstad. 

Sussend sluipt de wind achter mij langs. Mijn blonde lokken blazen met de wind mee naar voren op mijn net gestifte lippen. Na enkele stappen bij de auto vandaan voel ik een verdwaalde kiezelsteen onder mijn hak. Ik moet vast en zeker vlakbij de haven zijn, mijn ogen dwalen af naar een pad dat ik tegemoet loop. Dit op een schemerige vrijdagavond in de kerstsferen, onderweg naar een vriendin met wie ik had afgesproken in The Harbour Club, Amsterdam Oost. Op de hoge muren buiten zie ik een gigantische advertentie ‘Cavallaro Meets Food’. Cavallaro staat bekend om zijn tijdloze, elegante kledingcollectie. Dit betekent dat ik het personeel van The Harbour Club in stijl kan aantreffen, of zoals Napoli Cavallaro citeert ’’Fare la bella figura’’ het maken van een geweldige indruk.

Op zoek naar kerstverlichting, muziek of naar Esmee loop ik rustig mijn pad af naar The Harbour Club. The Harbour Club die bekend staat als een blend van Miami, Barcelona en de Cote d’Azur. Buiten word ik verwelkomd door een jongeman in pak achter een ontvangsttafel, hij geeft mij aan rechtdoor te lopen want The Harbour Club verrast je met een ruimte van 2200m2. Na vele ruimtes onderweg naar de ingang gezien te hebben, had ik door dat The Harbour Club ook ideaal is voor Banqueting of te wel voor grote groepen. Eenmaal aangekomen bij de ingang werd de deur attent voor mij opengehouden en kwam ik in een menigte van fancy geklede gasten. De dames achter de ontvangsttafel zijn ook tot in de puntjes verzorgd. Zij hebben jurkje aan met uitlopende mouwen wat het erg modieus maakt, zwart straalt voor mij zakelijk, strak, tijdloos en elegantie uit. Je wordt direct ontvangen bij binnenkomst en je jas wordt aangenomen. Achter de ontvangsthal kom je bij de nogal mysterieuze donkere toiletten uit. Je wordt hier omringd met allemaal kaarsjes. Een DJ met een DJ-Booth bij de toiletten! But wait, there is more! Ook wordt hier de deur voor iedereen opengehouden, dit door de DJ zelf!

Ik word begeleid naar de bar waar Esmee aan zit. Ze is omringt met de muurschilderingen van de neon pop-art kunstenaar Selwyn Senatori en twee overheerlijke Disaronno Sour. Na onze proost op een gezellige avond besluiten wij om naar onze gereserveerde tafel te gaan. Onze tafel bevindt zich precies in de juiste hoek van het restaurant. Hierdoor heb je overzicht hebt over de hele ruimte en aan je rechterhand bevindt zich een open keuken. Achter onze ronde zitjes met Chesterfield bankjes staat er een gigantische glazen wand. Deze wordt gesierd wordt door vele witte Moët & Chandon flessen wat een luxueuze uitstraling geeft. Op onze tafel stond al een samengesteld menu, Esmee en ik pakken nieuwsgierig ons menu om het door te nemen, maar de gastvrouw is ons voor. Welkom bij The Harbour Club, mijn naam is Jiji zegt de gastvrouw. Ze legt ons samengestelde menu door The Harbour Club uit. Esmee en ik gaan aan de Shared Dining, mijn favoriete concept. Shared Dining is een vorm van eten waarbij je kleine gerechten met elkaar deelt.

Onder genot van hippe muziek werd ons een Zeebaars ceviche geserveerd, Esmee geeft aan de gastvrouw door dat vis niet een van haar favoriete gerechten is, wij krijgen direct een respons dat Esmee aan het einde van onze culinaire reis vis zeker lekker zal gaan vinden.

Onze Zeebaars ceviche wordt geserveerd met zoete aardappel, avocado en koriander. De gastvrouw loopt langs en vraagt of het smaakt, Esmee reageert enthousiast dat de smaken haar verrassen. Nadat wij uitgegeten zijn wordt ons de Beef Tataki met crispy knoflook geserveerd. Beef Tataki is licht gegaarde een dungesneden rundvlees. Het malse vlees krijgt een Oosters tintje dankzij de huisgemaakte wasabi sojasaus en lente-ui. Het is uitermate o-ver-heer-lijk! It’s time for my favorite, The Harbour Club Classic; drie krokante gebakken oesters gevuld met spinazie, dit is voor mij het gerecht van de avond. De hollandaisesaus op de oesters is luchtig en de nasmaak van de citroen gecombineerd met spinazie is fantastisch. We worden ook verwend met sushi en sashimi wat bereid wordt door een sushimaster. 

Na een overheerlijk diner worden onze smaakpapillen verrast met The Chocolate Dream. Een chocolade tafel die ieders hart doet smelten door alle smaaksensaties van pure chocola tot aan caramel, voor ons de kers op de taart.

Na een gezellige avond met heerlijk eten, hippe muziek en gezelschap mogen de hakken uit. The Harbour Club in Amsterdam Oost heeft voor mij de avond gemaakt. Ik hoop mijzelf er weer terug te vinden met Oud en Nieuw, onder de indruk van een feestelijk kleurenspektakel terwijl ik het nieuwe jaar in ga met ‘Good food, good friends and good wine!’

Cruquiusweg 67
1019 AT Amsterdam
Nederland
amsterdam@theharbourclub.nl
T. 020-767 0421

Close