Close

RTL Late Night met Humberto Tan

Haar wijnglas gevuld met Malbec kwam mijn Pinot Grigio tegemoet, onze glazen raakten elkaar.‘Proost op ons avondje RTL-Late Night’

Enthousiast liepen Esmee en ik op een dinsdagavond elkaar tegemoet op het toeristische Rembrandtplein voor de NH Schiller, waar de al sinds 2014 RTL-Late Night wordt opgenomen. Na een warme omhelzing begeleidde ik Esmee naar de lobby van het hotel, waar de doeken van Frits Schiller nog steeds zij aan zij hangen. Frits Schiller de gevierde kunstenaar en de zoon van de oprichter van het Schiller hotel (1912).

Hier werden wij ontvangen door gastvrouw Manon, die ons naar onze tafel begeleidde. Onderweg naar onze tafel viel het ons op dat de RTL-crew de brasserie aan het omtoveren was tot de studio van Humberto Tan. Het ene moment stonden wij midden in de spotlights en enkele seconden later zaten wij in de antieke neven ruimte van de brasserie, de Spreukenzaal. Omringt met spreuken die Max Nauta in 1923 heeft geschilderd. Het interieur ademt ondanks de studio nog steeds een mengeling van Jugendstil en Art Deco uit, maar the eyecatcher was toch het prachtige plafond van glas en lood wat een bijzondere uitstraling had.

Om te vieren dat wij te gast waren als publiek tijdens de uitzending van één van de bekendste talkshows van Nederland genoten wij van onze één van onze favoriete drankjes Disaronno Sour. Nadat de gastvrouw ons drankje had geserveerd kregen wij een uitleg over ons diner-arrangement en hoe onze avond zou gaan verlopen. Wij begonnen met een voorgerecht aardappel groentesoep die gepaard ging met een broodplankje en verschillende tapenades en olijfolie. Nadat wij genoten hadden van ons voorgerecht, kwam al gauw het hoofdgerecht. Onze tafel stond ineens vol met verse hapjes. ‘Dit ziet er kleurrijk uit’ riep Esmee. Één van mijn favoriete was het heerlijk gekruide rundercarpaccio met een mengsel van citroen en truffelmayonaise. Om ons hoofdgerecht fruitig af te sluiten, namen we onze gamba’s met een koud watermeloensoepje.

Op het moment dat wij elkaar aankeken tijdens onze tweede toost zag ik dat Esmee geamuseerd wegkeek. Nieuwsgierig volgde ik haar ogen en daar zagen wij allebei plots Humberto, die zelfverzekerd door de studio liep. Het was een waar genoegen om Humberto te zien repeteren, dit onder het genot van een cheesecake en vers fruit.

Nadat wij door de gastvrouw rijkelijk onthaald waren kwamen wij op weg naar de lobby langs de keuken. Daardoor hadden wij de mogelijkheid de mensen van de keuken hartelijk te bedanken voor alle lekkere hapjes die ze ons hadden voorgeschoteld. Vervolgens liepen wij door naar de lobby waar wij omringt werden door vele RTL gasten. Deze zagen er prachtig verzorgd uit voor de liveshow, waar ieder zijn/haar moment of fame op tv kon meemaken. De RTL Host begeleidde ons naar onze plaats in de studio, Esmee en ik keken elkaar aan en begonnen te lachen, want wij bleken op twee meter afstand van de tafel waar aan Humberto zijn show presenteert te zitten. Na een minuut of 10 gingen wij live met Humberto en onze directe nabijheid.

Als presentator combineert Humberto zijn kennis, nieuwsgierigheid, humor en charmes. Humberto, ik was nog maar achttien toen ik zowel nieuwsgierig als geboeid naar jou zat te luisteren tijdens een ondernemerscongres waar jij als spreker optrad. Jij hebt mij toen, nu negen jaar geleden uitgelegd dat je pas succes hebt als je het kan visualiseren.

Als winnen makkelijk was, zou iedereen het kunnen – Humberto Tan

 

RTL Late Night   

Brasserie NH Schiller
Rembrandtplein 26
1017 CV Amsterdam

 

Close