Close

Mr. Stacks Vegan Pancakes & Bubbletea’s in het hartje De Pijp

Who’s in for a ParTEA! Dit is mijn ultieme moment om gebruik te maken van ons splinternieuwe metrostation; de Noord/Zuidlijn! Wat een prachtig constructie is het geworden, het lijkt wel alsof ik door een tijdmachine heen loop. In een glimp stap ik ook weer uit in De Pijp â¤. Vol van verwachting na al hun foto’s op Instagram gezien te hebben loop ik na een aantal meters Mr Stacks al binnen, waar we worden verwelkomd door gastheer Serge die tegelijkertijd een warm afscheid neemt van gasten die hem aan het bedanken zijn voor de heerlijke glutenvrije cheesecake [home made]

Onder genot van de klanken van Bossa Nova wandelen wij met de camera door het Urban interieur van Mr Stacks naar het achterste tafeltje om zicht te hebben op de o zo gepassioneerde chef in zijn open keuken. De wanden die met bamboe bekleed zijn geeft een exotische beleving.

Who’s ready for lunch? Met glunderende ogen kijk ik om me heen en spot ik prachtig opgemaakte gerechten door chef Mido. Een plek waar vegan pancakes en bubble tea’s over de toonbank vliegen. Mijn hemel, al die stacks [stapels] pannenkoeken zorgen ervoor dat ik niet kan wachten om het menu te bekijken; BBQ chicken [pulled chicken], Cinnamon Rollercoaster [blueberry, pecan en vegan cream cheese] tot aan Shakshuka Stack [gepocheerde eieren, feta en kikkererwten]. Er bestaat niet veel lekkerders dan de geur van verse pannenkoeken, ik kies voor de Cinnamon Rollercoaster. Deze vegan pannenkoek met kaneel is dan ook zeker het proberen waard. Een hapje van dit herfstachtige gerecht is een weloverwogen tussendoortje in de middag door toevoeging van noten en vers fruit. De heren van Mr Stacks zijn voor ons naar Taiwan gereisd om hun kennis te verrijken voor deze nieuwe onderneming. De compagnons hebben een souvenirtje voor ons meegenomen, namelijk een Teapresso! Een machine om de special tea’s tot perfectie te creëren.

Special Tea’s. Laat ik beginnen met een van zijn populaire Milky Tea’s, Hot Matcha bubble tea! Na veel onderzoek gedaan te hebben naar de hippe en über gezonde matcha [groene thee], is mijn ontgroening een feit in Mr. Stacks. Oorspronkelijk is het drankje afkomstig uit Taiwan. Dit is een warme of koude thee[matcha] met melk waar tapioca parels [soft en chewy] aan toegevoegd worden om de uitstraling te verrijken. De parels geven het een bijzondere twist, tijdens het drinken uit een groot rietje word je verrast met een balletje in je mond.

Een uitgelezen plek om te genieten van een Instagrammable vegan/glutenvrije pancake van chef Mido en een walhalla voor thee liefhebbers in hartje De Pijp â¤

Mr. Stacks, gevestigd aan de Govertflinckstraat 122 in de Pijp te Amsterdam

Close