Close

La Officina, de eerste unieke conceptstore in het Hoge Noorden. 

Een conceptstore zou je kunnen zien als een podium voor gevestigde of opkomende talenten. Het onderscheidt zich van ‘normale winkels’ door hun productmarkt te verbreden en unieke producten, naar de stijl van de eigenaar, aan te bieden. Het is een uniek concept waar verschillende facetten worden samengebracht. Een goede conceptstore is een plek onder één dak waar je bijvoorbeeld je boek kunt lezen tijdens een kop koffie of een lunch en daarna nog een leuk cadeautje kunt scoren. Om het nog leuker te maken; misschien kom je ook wel voor een knipbeurt of een nieuwe tattoo!

Hoewel dit fenomeen in Amsterdam steeds vaker onderdeel van het straatbeeld wordt, zijn ze in Groningen nog nauwelijks te signaleren. Een Italiaanse Groninger heeft de hype nu echter overgebracht naar het Hoge Noorden, in de vorm van La Officina aan de Stoeldraaierstraat 56. Rafael Bianco is zijn naam en hij is de oudste telg van een familie horecaondernemers die hun passie voor de traditionele Italiaanse keuken met de paplepel ingegoten hebben gekregen.

Ik ontmoette Rafael afgelopen week voor een preview van zijn nieuwe aanwinst in het hartje van de stad. Ik werd verwelkomd door een blik op het prachtige inmiddels bekende kunstwerk van Art Noel. Aan de onderkant van de voorgevel van La Officina heeft zij een panorama van de stad Groningen geschilderd.

Toen ik via de glazen schuifdeuren naar binnen liep werd ik hartelijk ontvangen door Rafael, die straalde in zijn nieuwe gouden stulpje. En terecht, op het moment dat ik binnen kwam viel ik van de ene verbazing in de andere. Mijn ogen vielen direct op de prachtige glazen wanden die de zalen deed scheiden. Het waren aparte zalen, maar tegelijkertijd vormde het een eenheid. Op elke glazen wand stonden bijzondere en unieke producten. Mijn persoonlijke favoriet uit zijn assortiment was zijn speciale waterflesjes met bladgoud, mede mogelijk gemaakt door Rafael zijn hartsvriendin Nyna van Brakel – Filya conceptstore Den Haag

 

La Officina betekent “werkplek” in het Italiaans en dit zie je ook terug in de zaak van Rafael Bianco. Als je in La Officina rondloopt, merk je dat het echt een plek is waar ondernemers hun passie uitoefenen; zo is er een tattooshop, een barbershop, een kledingwinkel en een foodmarket, waar je overheerlijke Italiaanse lekkernijen kunt halen. Overal zijn mensen gepassioneerd aan het werk.

 

 

Wat ik ook bijzonder vind aan La Officina is dat Rafael speciaal ruimte heeft vrijgemaakt voor kunstenaars om hun werk te kunnen tentoonstellen. Iedere maand mag er één gelukkige creatieveling zijn werk tentoonstellen in La Officina.

La Officina, gevestigd in het hartje van Groningen, heeft zichzelf onderscheiden met zijn unieke stijl en kennis en is daarom zeker een bezoek waard.

Close