Close

Keep looking, don’t settle!

‘Mam?’ ‘Ja Shirin?’ ‘Ik wil een Peperstraat Vereniging starten!’

Mijn moeder keek mij aan alsof ik gek was geworden, maar ik zag haar ogen stiekem glinsteren van trots. ‘Shirin, zorg eerst maar dat je wat slaap krijgt!’ riep ze met een zachte stem, want daar ging haar dochter weer met haar talloze ideeën.

Naast dat ik Ben’z runde wilde ik ook nog eens voorzitter worden van onze toekomstige straatvereniging. Voordat ik het wist zat ik online te zoeken hoe je zoiets kon starten.

Ik zag onze straat al opfleuren met allemaal gekleurde bloemen in de zogenaamde Hanging Baskets. De Peperstraat moest net zo leuk worden als mijn favoriete straat in Groningen, de Zwanestraat! Daarnaast was het een wens van mij om alle ondernemers dichter bij elkaar te brengen.

Aangezien ik lid was van Koninklijke Horeca Nederland, kwam ik regelmatig op vergaderingen waarmee ik al gauw mijn netwerk kon uitbreiden. Hans Singelenberg, de regiomanager van KHN Groningen en een fantastische man, stelde voor om in contact te treden met Mark Ringnalda, de voorzitter van de Zwanestraat Vereniging die overigens ook enorm veel positieve energie gaf!

Terwijl ik het ontiegelijk druk had met mijn restaurant, pakte ik dit project toch op. Door contact op te nemen met het Noorderpoort College, mocht ik een stagiaire Marketing en Communicatie onder mijn hoede nemen. Ik kreeg Amber Eshuis toegewezen om samen met mij het “Peperstraatplan” aan te pakken. Amber, die tevens ook de eindstage van haar opleiding met een 9 bij ons heeft afgerond, plande een afspraak in met Mark Ringnalda.

Met z’n drieën zaten wij het plan te bespreken in Ben’z. Het gesprek gaf ons zoveel motivatie dat wij besloten om dit officieel door te zetten. Binnen twee weken zat ik aan tafel met Economische zaken en Handhaving van de Gemeente Groningen om onze doelstellingen door te nemen.

Ik kwam erachter hoeveel impact uit mijn comfortzone stappen heeft op mijzelf en hierdoor besloot ik om elke dag 1 ding, dat ik normaal gesproken niet zo gauw zou doen, te doen.

Een ding wat ik deze maand heb gedaan om uit mijn comfortzone te stappen, is contact opnemen met het merk Michael Negrin. Ook dit heeft weer tot een positief resultaat geleid. Dit kan je terug lezen op mijn blog “Colorful dreams”.

Misschien heb jij wel een verborgen talent, maar ben je hier nog nooit achter gekomen, omdat je niet weet hoe je iets aan moet pakken, doordat je het niet durft of omdat in je veilige comfortzone blijft. Stap eruit. DURF!

Als je nog wat inspiratie nodig hebt, hieronder staat een speech van Steve Jobs die mij heeft geïnspireerd!

 

 

Close