Close

Ik heb van jongs af aan een open blik naar de wereld gehad. Als mijn hartje iets begeerde, dan zorgde ik ervoor dat ik het kreeg. Een uiterst gedreven kind, maar natuurlijk wel met een sprankeltje fantasie. Als kind was Rapunzel namelijk mijn favoriete prinses. Het mythische meisje met de genezende lokken en tranen. Door haar werd ik gestimuleerd om ook goede dingen te doen en mijn gave te ontdekken.

Mijn ouders hebben mij altijd verwend, maar ondernemend als ik was, kon ik het niet laten om een eigen verdienste te hebben. In mijn kindertijd kon ik daardoor schitteren in mijn prinsessenjurkje, maar tegelijkertijd ook de broek aan hebben. Ik vertelde namelijk wel even aan mijn vriendjes en vriendinnetjes hoe wij centjes konden verdienen, zodat we vervolgens naar de Jamin konden gaan en snoepjes konden kopen.  Zo had ik eens het idee om bloemen te malen en parfum te maken.

Daar stonden wij dan, alle bloemetjes te plukken die je maar kan vinden in opa en oma’s tuin. Alles in de vijzel en stampen maar. Vervolgens zochten we mooie stenen en dompelden we deze onder in het geurende water. Natuurlijk moesten wij daarna deze mooie stenen nog wel versieren. Dat deden we met goud, mijn favoriet, en aan het eind van de dag moest mijn moeder er natuurlijk weer voor zorgen dat Shirin glitter vrij was.

Met de centjes in de zak konden wij naar de Jamin om de lekkerste snoepjes te kopen die wij maar wilden. Trots betaalden wij met ons eigen verdiende geld. Op het moment dat wij de Jamin uitliepen, ontdekte ik een blije lach bij mijn vriendjes en vriendinnetjes. Een onbetaalbaar grote en blije lach, waardoor ik een gelukzalig gevoel kreeg. Ik had mij goed ingezet om iets te bereiken en dat werd hierdoor beloond. Dit gevoel werd mijn drijfveer. Zo wilde ik mij altijd voelen. Tot de dag van vandaag geloof ik daarom heilig in ‘Wie goed doet, goed ontmoet’.

Het is tijd dat ik mij even voorstel. Mijn naam is Shirin Saberi. Ik ben 26 jaar jong. Shirin betekent in het Farsi zoet en Saberi (sabr) betekent geduld, samen maakt dat “zoet geduld”. Alleen ben ik vermoedelijk de meest ongeduldige persoon die je ooit zult ontmoeten! Mijn moeder zegt altijd dat alles wat ik aanraak, in goud verandert. Dit komt hoogstwaarschijnlijk door mijn vroegere inzet, mijn gouden glitter stenen die heerlijk roken. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik vroeger veel te bescheiden was om deze uitspraak van mijn moeder te begrijpen.  In plaats van te studeren heb ik een onderneming geleidt, welke tonnen omzet per jaar draaide. Hierdoor begreep ik wat mijn moeder bedoelde.

In deze periode werd ik begeleid door de beste leermeester die ik maar kon bedenken, Yoav Ben-Zvi. Hij leerde mij om tot het uiterste te gaan en mijn omgeving zoveel mogelijk uit zichzelf te laten halen. Om hen te stimuleren en om er voor hen te zijn. Yoav was een man die precies begreep wat ik in onze wereld wilde bereiken en het was een mens naar mijn hart.

Een jaar geleden heb ik mijn onderneming gesloten en ik heb nu eindelijk de tijd om mijzelf beter te leren kennen. Mijn verhaal is alleen bestemd om naar te luisteren, de rest is aan jou. Boven alles wil ik namelijk dat jij geniet, dat je groot denkt en dat je gelukkig bent met wat je hebt en bent. Ik wil jou inspireren door mijn perspectief op het leven, en gebeurtenissen die mij overkomen, te geven. Ondertussen ga ik genieten van mijn artikelen en mijn inspiraties delen met jou.

Shirin Saberi

Close